Posted on

Gör din badrumsrenovering till en investering 

När man renoverar sitt badrum görs det oftast för sin egen skull. Det kan till exempel göras för att få en extra dusch eller för att piffa upp ett rum i huset som verkligen behöver det. Men det finns också ett ekonomiskt perspektiv att tänka på. 

 

Renovera badrummet – tjäna pengar 

Det kan låta helt galet, men faktum är att badrumsrenoveringen som du gör till sommaren kan komma att ge dig extra pengar i framtiden. Hur skulle det fungera i praktiken? Jo, att ett nyrenoverat och fräscht badrum kan öka värdet på din bostad om du tänker sälja i framtiden. 

Ibland kan det kännas lite för enkelt, men man ska aldrig underskatta kraften av ett nyrenoverat badrum. Det är klart att faktorer som storlek, område och mycket annat är centralt när man i framtiden ska sälja sin bostad. 

Däremot kan man fråga de allra flesta mäklarna. Att sälja en lägenhet eller ett hus där badrummet inte renoverats sedan 70-talet, eller ett där en renovering gjorde bara för några år sedan, är direkt avgörande. Förutom att badrummet ser fint ut ger det också ett bättre helhetsintryck. Om en köpare inte är helt säker kan denne tänka på det slitna badrummet som något negativt, och leta efter en annan bostad. Men står köparen och väger kan ett fint badrum – som dessutom sparar det köparen själv pengar på att inte behöva renovera något. 

 Men, som tidigare nämnt, blir det då en investering för dig som ska sälja din bostad. Förutom att det det kan få någon att gå från osäker till att köpa kan det också skjuta upp priset en hel del. I slutändan har alltså badrumsrenoveringen gett dig pengar. 

 

Städa enklare med rätt badrumsrenovering 

Finns det något så tråkigt som att städa ett badrum? Troligtvis inte, om du frågar de allra flesta. Här går det dock att lösa det problemet på ett antal sätt. Tidigare i artikeln fick man tips och kanske motivation till att renovera badrummet, för att göra det till en investering ekonomiskt. Men alla är inte intresserade av att sälja sin bostad, vissa kanske vill bo kvar där tills de sista dagarna i ens liv. 

Då kan man fortfarande göra en investering, fast för sin egen kropp, när det gäller städningen. Förutom att städa badrum är mindre roligt kan det också belasta din eller någon annans kropp mycket. Med en toalett som är vägghänd, vägghängda möbler rent generellt samt ett badkar utan front kan det innebära att det helt plötsligt blir mycket enklare att städa toaletten.