Posted on

Allt fler köper båt 

I relation till coronapandemin och dess framfart har vi kommit att bli allt mer begränsade gällande resandet till andra länder. Detta har lett till allt fler valt att semestra i Sverige. När värmen och solen gjort sig påmind och vädret har varit kanon har våra badställen och stränder runt om i vårt land varit belamrade. Vi har kommit att inspireras av vårt ökade semestrande hemma och detta har inte minst synts på försäljning av såväl nya som begagnade båtar. Det syns en markant ökning och båtägarna blir allt fler och fler tros det bli med behov av fina båtvagnar. 

 

Allt fler semestrar hemma 

I takt med att den pandemi vi nu lever i kommit att begränsa oss har allt fler valt att semestra hemma i Sverige. Trots att vi mer än gärna reser utomlands när semestern kommer uppger allt fler att det varit skönt att semestra hemma och att de gärna fortsatt gör detta. Hemester är ett begrepp som kommit att växa fram det senaste året och många ser gärna att detta är en trend som är här för att stanna. I takt med att allt fler valt att semestra hemma har det setts ett ofantligt uppsving på marknaden för båtar. Allt fler har valt att bli båtägare, och båtägarna tros bli allt fler. 

 

Att införskaffa sig en båt 

När sol och värme har kommit för att göra sig påmind i vårt land har stränder kommit att belamras. Där  tros allt fler kommit att inspireras av båtlivet och detta tros vara den bakomliggande orsaken till att allt fler valt att införskaffa sig en båt. När hemester kommit att bli en trend allt fler kommit att omfamna har jakten på nya semesteralternativ och intresset för att införskaffa sig en båt har kommit att explodera. Marknaden har blivit allt bredare och allt fler väljer att ta del av detta nya semesteralternativ. Idag finns det en rad sidor på nätet där du kan köpa dig såväl en ny båt som en begagnad. Är du något osäker finns det även ett flertal butiker där du, i en fysisk butik, kan välja att bli båtägare. 

 

Begagnade båtar säljs som smör 

I relation till att allt fler söker nya semesteralternativ har det synts ett ökat intresse av att köpa sig en begagnad båt. Allt fler har kommit att förstå tjusningen att kunna resa till havs. En känsla av frihet, en möjlighet att uppleva spännande naturupplevelser vi inte annars får ta del av och en möjlighet till strandhugg gör att intresset kommit att öka. Däremot har de flesta nya båtägare tidigare aldrig ägt en båt och i relation till att vi inte känner att vi varken vill spendera för mycket pengar, eller kanske rent av att vi ska sälja båten efter säsongens slut, gör att vi vänder oss till att köpa oss en begagnad båt. Allt fler förstår tjusningen, och i framtiden tros allt fler omfamna hemester och försäljning av båtar går en framtid till mötes som är ljus.