Posted on

Så skapar du ditt eget hemmaspa

Drömmer du också om att ha ett eget spa? Passa på att göra verklighet av drömmen i samband med din badrumsrenovering!

Står du i startgroparna för att påbörja en renovering av ditt badrum så är det dags att tänka ut vilken typ av renovering du är ute efter. Idag väljer många att inreda sina badrum på ett lite lyxigare sätt, så att det i det närmaste kan liknas vid ett hemmaspa. Faktum är att det inte krävs så speciellt mycket för att skapa det där lilla extra som ger dig ett badrum utöver det vanliga och som du kommer att få mycket njutning och nöje av under lång tid framöver.

Dusch- och badmöjligheter

Det viktigaste för att få till en genuin spakänsla är såklart att ha ett riktigt bra badkar och dusch. Duschen kan gärna vara av vattenfallsmodell och vill man gå ett steg längre kan man lägga till ytterligare detaljer så som ångfunktion eller liknande. Badkaret skall naturligtvis vara lite större och gärna ha olika zoner så att du kan välja om du vill sitta eller ligga i vattnet. Jacuzzifunktion och massagestrålar är extra funktioner som verkligen väcker tankar på spa och avkoppling.

Vikten av avslappnande musik

Ett spa värt namnet har avslappnande musik eller ljud som strömmar ut i anläggningen. Ditt eget spa skall naturligtvis inte vara sämre då dessa ljudeffekter verkligen bidrar till den avslappnande effekten. Se därför till att installera ett bra högtalarsystem i stockolm badrumsrenovering. Det kan lika gärna användas till att spela meditationsband och valsång som till energigivande musik när du du behöver pepp inför en viktig dag på jobbet.

Glöm inte ljuset

Precis som i husets övriga rum är belysningen viktig även i badrummet. Speciellt om du ibland vill kunna återskapa den där verkligt rogivande spakänslan. Se därför till att det finns olika typer av belysning som du kan experimentera med och kombinera på rätt sätt för att få till olika sinnestämningar och funktioner i badrummet hos https://badrumsrenoveringstockholmslän.se/. Taklampor med dimmer-funktion bör kombineras med funktionellt ljus över speglar där sminkning och personvård sker samt mysig punktbelysning på utvalda platser.

Det är detaljerna som gör det

När de stora delarna av inredningen är på plats kan det lätt kännas som att jobbet är klart. Men faktum är att det är nu det verkliga jobbet inleds. De små detaljerna får aldrig glömmas bort då det är dessa som verkligen skänker ett rum den där sista pricken över i:et och skapar rätt stämning. I ett hemmaspa bör man fokusera på naturmaterial, gärna stora gröna växter, levande ljus och esoteriska oljor so sprids på olika sätt. Kombinera dessa och du kommer utan tvekan känna det som om du kliver in på ett spa när du öppnar din badrumsdörr!