Posted on

Gel, penna eller remsor? 

Ett fint leende kommer att göra att folk ser dig på ett mer sympatiskt sätt. Vi människor gillar människor som ler för att det utstrålar, oftast i alla fall, att vi kan vara trygga med den personen. Därför är det för många eftersträvansvärt att ha vita tänder så att leendet är fint och inte missfärgat. Nu är det väldigt lätt att bleka tänderna hemma i sin lägenhet eller hus och man behöver inte ta sig till en klinik. Det är klart att det går att åka till professionella tandläkare och det finns fördelar med det. Du kan i stort sett vara helt 100 % säker på att det kommer att bli bra men samtidigt så kommer det att kosta dig mycket. Väljer du istället att bleka hemma så kommer du undan mycket billigare men det finns en risk dock att det inte blir lika bra. Kolla efter produkter som har goda kundrecensioner så har du stor chans att hitta något bra. Det finns flera olika metoder att välja bland.

Tandblekningsremsor är enkla att använda 

Flera företag som sysslar med att skapa tandblekningsprodukter använder sig av tandblekningsremsor. Det är remsor med ett ämne som appliceras på tänderna och som därefter ska sitta kvar ett tag. Vanligtvis under natten så att du inte behöver gå runt med remsor på tänderna under din arbetsdag eller liknande. 

Penna är bra för lokala missfärgningar 

Innan du bleker tänderna | Missfärgade tänderDet finns även pennor som kan användas för att bleka tänderna. Då målar du tänderna på de ställen där du vill att de ska blekas och om du har väldigt lokala missfärgningar är detta ett väldigt bra sätt att bleka tänderna. Det kan göra dock att det blekta området sticker ut alldeles för mycket och att det ser konstigt ut åt andra hållet med vita fläckar på tänderna. Det är det inte många som vill ha så denna metod bör användas med försiktighet. 

Det vanligaste är gel 

Det absolut vanligaste sättet att bleka tänderna är att använda en sorts gel och en bettskena. Det viktigaste förr alla produkter när det kommer till att bleka tänderna är att produkten innehåller antingen väteperoxid eller karbamidperoxid. Det är det ämne i produkten som sköter själva blekningen. Med en bettskena så applicerar du själva gelen på bettskenan och sedan sätter du in den i munnen ett visst antal timmar. Även detta sker oftast under natten för att underlätta. 

Alla dessa produkter bör du använda under ett par dagar för att säkerställa kvaliteten. Följ alltid råden och instruktionerna som kommer med förpackningen och även om du tycker att du uppnått resultat är det bra att fullfölja.